Отборът на Суонси постигна втора победа над Манчестър Юнайтед през този сезон във Висшата лига. „Лебедите“ на мениджъра Гари Монк се наложиха с 2:1 на „Либърти Стейдиъм“, като домакините трябваше да обръщат резултата от 0:1.

През август Суонси отново надделя над „червените дяволи“ - 2:1 на „Олд Трафорд“.

Домакините започнаха много добре мача и още в четвъртата минута Гомис удари страничната греда след центриране от корнер на Гилфи Сигурдсон. Въпреки по-добрата игра на „лебедите“ в началните минути, тимът на Юнайтед бе този, който взе преднина в резултата.

След бърза атака по лявото крило за Юнайтед, Ди Мария получи топката на границата на наказателното поле и веднага видя непокрития отдясно Андер Ерера, който с мощен шут по диагонала прати топката в далечния ъгъл на вратата.

Радостта на гостите обаче трая твърде кратко. Само две минути след гола на Ерера в 28-ата минута, домакините възстановиха статуквото. Джонджо Шелви центрира в наказателното поле, където Ки се освободи от опеката на двама бранители в „червените“ и с удар от близко разстояние изравни.

Победният гол за Суонси дойде в 73-ата минута. Джонджо Шелви стреля от близо 25 метра, топката рикошира леко в тялото на Гомис и влетя неспасяемо в мрежата на Де Хеа. В минутите до края на срещата, Юнайтед така и не намери верния път към гола и записа втора победа от Суонси.

Другите резултат от днес:

Астън Вила - Стоук Сити 1:2
Челси - Бърнли 1:1
Кристъл Палас - Арсенал 1:2
Хъл Сити - Куинс Парк Рейнджърс 2:1
Съндърланд - Уест Бромич 0:0
Суонси Сити - Манчестър Юнайтед 2:1

по-късно днес:
Манчестър Сити - Нюкасъл

в неделя:
Тотнъм - Уест Хям
Евертън - Лестър Сити
Саутхямптън - Ливърпул