Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес е все по-близо до уволнение след ужасните резултати на отбора от началото на сезона. Авторитетното английско издание „Сън” разкрива, че най-вероятен негов заместник ще бъде Юрген Клинсман.

Немецът е имал специална среща със собствениците на клуба Джордж Джилет и Том Хикс, на която се е говорило именно за заемане мястото на Бенитес.

Бившият треньор на Байерн Мюнхен пък открито нападна своя колега за това, че не се справя добре с работата си. Според Клинси Ливърпул страда от липса на бързина, креативност, липса на втори класен нападател, постоянство и качество.

Според него е нечестно това, че Бенитес поставя напрежението само върху своите звезди Стивън Джерард и Фернандо Торес. „Това, което липсва на Ливърпул е техническа бързина и пасове. Те имат няколко играча, които могат да го направят, но не и навсякъде по терена. Има липса на креативност. Ако всички зависи от Торес и Джерард, това не е достатъчно”, избухна Клинсман.

„Не можеш винаги да разчиташ на двама играчи. Заради това те се нуждаят от повече качество в отбора, за да са сигурни, че ще завършат в топ 4 през този сезон. Голяма изненада е, че Ливърпул не се класира за 1/8-финалите (на Шампионската лига), защото те успяваха през последните години и имаха невероятен успех. Винаги има въпроси в началото на сезона – особено след като загубиш Чаби Алонсо, който имаше страхотен принос към Ливърпул в последните години. Жалко е, че Ливърпул не е в елиминационната фаза, защото те принадлежат там, името на Ливърпул е огромно на този континент”.

„По мое мнение те страдат от липса на креативност и истински номер 10, плеймейкър, и добър централен нападател до Торес. Странно е да гледаш, къде се намират те в момента. Просто нямат класа”, завърши немецът.

Наскоро той призна, че иска да се завърне във футбола като треньор след Световното първенство в ЮАР. Клинсман е без работа, след като бе уволнен от Байерн през април тази година. Младият специалист заяви, че информациите за евентуалното му назначение в Ливърпул са само слухове, но според английските медии това не е така.