Студена война между мениджъра Жозе Моуриньо и звездата на Челси Еден Азар изглежда се разгаря на "Стамфорд Бридж". Началото ѝ беше поставено вчера след думите на белгиеца.

Той изригна малко след отпадането от Атлетико Мадрид в Шампионската лига и заяви, че лондончани не играели футбол. А малко преди това изданията в родината му разпространиха негово изказване в тесен кръг, че Специалния бил най-слабият треньор, с когото бил работил.

Но мениджърът не остана по-назад и захапа в типичния си стил звездата на Челси на пресконференцията преди мача с Норич в неделя.

"Чух какво са пуснали медиите като думи на Азар. Мога да кажа, че някои издания доста са преиначили изказването му, но на вас това ви е работата."

"Той не беше критичен, както сте го изкарали. Нормално е да търсите изказвания от играчи, които не са дали своя принос, както беше в неговия случай при първия гол на Атлетико."

"В първия ни мач с тях в Мадрид на левия фланг игра Вилиан и Ашли Коул беше напълно подсигурен в защита. Сега не беше така, защото Еден не е от играчите, които са психически настроени да помагат на защитника в своята зона."

"Ако гледате първия гол на Атлетико, ще видите къде е грешката. Перфектният отбор не би направил такова нещо в тази ситуация. Еден не е 100% готов да се пожертва за тима си и това на мен няма как да ми харесва", сподели Моуриньо.

Малко след Азар пък се беше изказал и бразилският защитник Давид Луис. Той определи сезона на Челси като "пълен провал" след отпадането от Атлетико Мадрид, но Жозе има свое виждане и по този въпрос.

"Аз съм от повече време от Давид в Челси. Аз дойдох през 2004 г., той пристигна по-късно. Не мисля, че сезонът ни е бил трагичен, по-скоро бих го нарекъл преходен."

"Ако го сравните с предишния, ще видите, че правим огромни стъпки в правилната посока. Как бихте определили такъв сезон като провал", попита реторично португалецът и "клъвна" и друг от играчите си.