Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо определи загубите от Астън Вила и Съндърланд като ключови в борбата на „сините“ за титлата в Англия. В момента лондончани заемат втората позиция във Висшата лига, но могат да я загубят, ако Манчестър Сити спечели отложения си двубой за първенство. „Гражданите“ имат три мача до края на кампанията, докато лидерът Ливърпул и Челси са с по два.

Челси загуби и от Кристъл Палас, но според португалеца, мачът с „орлите“ е бил коренно различен в сравнение с пораженията от Вила и Съндърланд.

„Бих извадил Палас от този триъгълник (бел. ред. - загубите от Астън Вила, Съндърланд и Кристъл Палас). Мачът с Кристъл Палас беше истински. Разбира се, имахме своите шансове , ги пропуснахме. Аз уважавам противниците си. След мача отидох в тяхната съблекалня, помолих Тони Пюлис за това, и ги поздравих. Не ходя често в съблекалнята на противника. Разбира се има и мачове като тези с Вила и Съндърланд, заради които в момента не се намираме в по-добра позиция“, коментира Жозе Моуриньо.