Едно от най-обичаните от футболните фенове първенства – Висшата лига – се завръща на хоризонта на Царя на спортовете. Премършип се готви отново да завладява с неподправени силни емоции и да предложи нова порция футболно майсторство. Gong.bg, както и познатите канали Диема, Нова Спорт и Нова Спорт HD, ще се постараят да направят феновете съпричастни към марковото шоу на съставите на Жозе Моуриньо, Луис ван Гаал, Мануел Пелегрини и компания, което ще остави трайни спомени у феновете си.

Със сигурност  все още се помнят напрегнати битки в края на миналата кампания. До последно въпросът кой ще бъде следващият носител на титлата нямаше ясен отговор, за да се стигне до последния кръг, когато Манчестър Сити показа класа, взе отличието и го сложи във витрината на успехите си. Същевременно за възродения от Брендън Роджърс Ливърпул останаха надеждите за новия сезон.

Сега всичко е в ръцете на „мърсисайдци“, но не бива да забравяме амбициите и на останалите. Челси при всички случаи ще се стреми към върха. Взимайки предвид мениджъра на „сините“ Жозе Моуриньо, както и собственика на тима Роман Абрамович, титлата в шампионата ще влиза в графа „задължителни“ за състава от „Стамфорд Бридж“.  Сити ще се постарае да защити върха, но погледите няма как да не бъдат приковани към Манчестър Юнайтед. Луис ван Гаал загатна, че ще действа със замах, но до къде ще стигне…?

Битката за едно от най-силните първенства на Стария континент ще бъде подновена именно с мач на тима на специалиста, извел Холандия до третото място на Мондиала в Бразилия. „Червените дяволи“ посрещат Суонси в своя Театър мечтите от 14.45 часа българско време, а това гарантира подобаващ старт на кампанията.

Други пет мача са планирани за 17:00 часа – завърналият се елита Куинс Парк Рейнджърс посреща Хъл Сити, Лестър домакинства на Евертън, Стоук Сити приветства Астън Вила, а Съндърланд и Тотнъм гостуват съответно на Уест Бром и Уест Хем.

За 19.30 часа пък е предвидена една вълнуваща среща – между Арсенал и Кристъл Палас. Момчетата на Арсен Венгер вече спечелиха първия си за сезона трофей. „Артилеристите“ завоюваха своеобразната Суперкупа на Англия, като надделяха над Манчестър Сити, а това със сигурност е сред най-силните заявки на „артилеристите“ за нещо по-солидно през новата кампания. Както се казва: „Нов сезон, нов късмет“.

Нека шоуто да започне!