Стоук Сити стигна до много трудна, но и много важна победа с 1:0 срещу Портсмут в последен мач от 13-тия кръг в Премиършип.

Мачът започна вихрено и още в 7-та минута Портсмут получи правото да изпълни дузпа, след като Рори Делап изрита Аруна Диндан в лицето при опит да изчисти топката от наказателното поле. Зад бялата точка застана Кевин-Принс Боатенг, чийто удар обаче се оказа твърде лесен за Сьоренсен и вратарят спаси своята мрежа „суха”.

През второто полувреме добри шансове за гол за гостите от Портсмут имаха Джейми О’Хара и Аруна Диндан, но и те се оказаха безпомощни пред Сьоренсен.

Противно на логиката, резултатът бе откри от Стоук в 74-та минута. Рикардо Фулар пое топката, обърна се и със страхотен изстрел не остави никакви шансове за Ашдаун.

В 87-та минута Уилкинсън имаше шанс да удвои преднината на своя отбор, но стреля над вратата. Юнес Кабул пък пропиля възможност за изравняване в последните секунди на мача, след като ударът му от фаул бе отразен от Сьоренсен.

Със спечелените три точки Стоук Сити се изкачи на 9-о място с 19 точки, докато Портсмут е на последната 20-а позиция с едва 7 точки.