Защитникът на Нюкасъл Стивън Тейлър ще изведе като капитан младежкия национален отбор на Англия срещу България на 11 септември в София в квалификацията за Евро 2009.

21-годишният бранител ще пропусне днешната контрола на британците срещу Румъния, тъй като е повикан от Стив МакЛарън в представителния тим на страната за приятелския мач срещу Германия на новия Уембли утре вечер. 

Селекционерът на младежите Стюърт ПиърсПсихо обаче вярва, че Стивън Тейлър ще бъде в състава му за двубоя в София и заяви, че ще му връчи капитанската лента.

„Част от моята работа е да постигам резултати и част от нея е да развивам играчите” – каза Пиърс – „Говорих с него в неделя. Той ще бъде капитан на този отбор, когато имам възможност да го използвам. Колко бързо той ще се наложи в представителния треньор и дали ще се задържи там зависи от формата, контузиите и други неща.”

„Той може би ще се върне в моя състав за квалификациите през следващия месец. Стив МакЛарън ще вземе окончателното решение.”

„Ако ме питате за моето мнение, дали той ще научи повече докато играе или докато седи на трибуните и гледа мача, за мен да играеш футбол е да учиш професията си”, каза още Стюърт Пиърс.