Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че тимът е пределно мотивиран да прекъсне серията от шест години без трофей. В неделя „червените“ се изправят срещу втородивизионния Кардиф във финалната среща за Карлинг Къп.

Джерард признава, че шест сезона без спечелено отличие са твърде дълго време за клуб като Ливърпул. Английският национал обаче е убеден, че евентуален успех в неделя ще бъде началото на по-добър период на „Анфийлд“.

„Чакането беше твърде дълго и всички го знаят“, каза полузащитникът пред местния вестник „Ливърпул Еко“. „Време е да спечелим трофей. Клубът премина през тежки времена, но сега вървим уверено напред.“

„Мотивирани сме да се върнем към успехите. Това е, което толкова се стараем да постигнем. Надявам се това да е само началото за нас. Ще бъде глупаво да спечелим Карлинг Къп и след това да се отпуснем. Купата е важна за нас, но има и други големи цели, към които се стремим“, допълва Джерард.

„Наистина вярвам, че спечелването на тази купа ще бъде катализатор за успешен период на „Анфийлд“. Със сигурност ще ни вдъхне увереност и самочувствие точно както през 2001 г. Тогава отново вдигнахме Купата на Лигата и спечелихме требъл“, каза още ветеранът на „червените“.

„Без съмнение спечелването на Карлинг Къп ще има положителен ефект за нас“, завърши Джерард.