Мениджърът на Хъл Сити Стив Брус смята, че неговият колега Паоло Ди Канио е платил с главата си цената заради методите, които е използвал начело на Съндърланд.

52-годишният английски специалист също е водил „черните котки“ през кариерата си, докато италианецът изкара едва 13 двубоя на „Стейдиъм ъф Лайт“. Според мнозина специалисти раздялата с бившия футболист на Лацио се е случила заради недоволство от страна на футболистите.

„Вече не мога да си представя, че можеш да ръководиш клуб от Висшата лика, като се опираш на фактора страх“, заяви Брус. „Трябва да се справяш с менажирането на личностите.“

„Човешкият мениджмънт е по-добрият метод според мен. Щом си стигнал до Висшата лига, значи разполагаш с добри футболисти и трябва да намериш начин да измъкнеш максимума от възможностите им.“

„Никога не съм критикувал някого публично и съм разочарован заради Паоло. Той е ярка личност. Един мениджър загуби поста си. Това обаче е поначало е самотна позиция. Съжалявам за всеки наставник в неговата позиция. Аз самият съм минал по този път и не е хубаво“, допълни треньорът на Хъл Сити.