Селекционерът на младежкия тим на Англия Стюърт Пиърс вярва, че един ден Стив Макларън ще се завърне да работи в Англия. Макларън се провали тотално като селекционер на националния тим на „трите лъва”, преди да поеме холандския Твенте, където се подвизава българският вратар Николай Михайлов. Пиърс посети Макларън в Холандия, където наблюдава няколко мача на Твенте и вярва, че наученото от специалиста в Ниската земя може да бъде само от полза на английския футбол.

„Сигурен съм, че в бъдеще той ще се върне в Англия. Той не се е затрил от лицето на земята, нито е попаднал в черна дупка”, коментира Пиърс.

„Разговарях със Стив по време на мемориала на Сър Боби Робсън относно тактическата част на играта в Холандия. Това което ми каза бе много интересно. Гледах няколко мача на Твенте и някои от младите им футболисти. Това е много полезно. Стив е много добър треньор. Той винаги е бил такъв. Престоят му в Холандия ще му помогне още повече. Твенте се представя много добре, така че със сигурност там работят правилно”, каза още селекционерът на Англия.