Временният селекционер на английския национален отбор по футбол Стюарт Пиърс изяви желание да води тима на европейското първенство в Полша и Украйна през юни.

Пиърс е наставник на младежкия представителен тим на страната до 21-годишна възраст, но след като Фабио Капело подаде оставка, бившият национал на Англия бе назначен да води и мъжете.

Според прогнозите Пиърс ще изпълнява и двете длъжности до приятелската среща на мъжкия състав с Холандия, но специалистът заяви, че ще се радва да остане начело на тима и по време на Евро 2012.

„Аз съм на линия и имам достатъчно турнирен опит, ако от Футболната асоциация пожелаят да водя тима по време на европейския шампионат“, каза Пиърс. „Решението си е тяхно, но те знаят къде да ме намерят и какво точно искам да направя. Ако ме помолят да поема отбора, ще го направя с удоволствие.“

„Ако поискат да въведа евентуалния нов селекционер в обстановката, отново ще го направя с удоволствие. Като оставим това настрана, самият аз се възприемам като мениджърът, който през лятото ще води английските национали при мъжете и при младежите до 21 години“, завърши Пиърс.