Белгийският полузащитник Аднан Янузай получи поредния удар в последни дни, след като лично мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал нареди талантът да не играе в мача на младежката клубна формация. Причината е недоволството на холандеца от физическото състояние, което Янузай е демонстрирал.

Само преди дни футболистът се завърна в английския гранд, след като Борусия Дортмунд прекрати наема му, а впоследствие треньорът на германците Томас Тухел разкри защо се е стигнало до раздялата. 20-годишният футболист записа едва 3 мача за „жълто-черните“ в 4-те месеца, които прекара там. Всички тези срещи бяха в Лига Европа.

Логично първата задача, която Ван Гаал постави на своя играч след завръщането му, бе да се приведе в кондиция, преди да се върне в първия тим. За целта Янузай бе пратен да тренира с младежите, като по план трябваше да играе в понеделник срещу Рединг.

Впоследствие обаче холандският специалист е останал недоволен от нивото на белгиеца и затова той ще продължи със сухите тренировки.