Юношата на Лийдс Юнайтед – Джордан Стивънс бе наказан с отнемане на състезателни права за един месец и 1200 паунда глоба, заради поредица от футболни залози, които е направил. Сред 59-те залога, фигурират и 5, в които участва неговият отбор, съобщава Daily Mail.

Въпросните фишове са пуснати между 6 август миналата година и 27 май през тази. Те са на стойност малко над 500 лири. Младият играч е приел обвиненията и наказанието.

Санкцията забранява на футболиста дори да тренира с отбора и да комуникира с членове на клуба.

От „Елънд Роуд” пуснаха официално изявление, в което застават зад играча си и коментират, че наказанието е прекалено тежко за толкова младо момче:

„Осъзнаваме санкцията от Футболната асоциация към Джордан Стивънс. Ще го подкрепяме по време на процеса. Той е млад футболист, който има нужда да бъде образован по отношение на външните опасности и как да се държи като професионалист. Като клуб чувстваме, че забраната на 19-годишен играч от това дори да участва в тренировките или да комуникира с хора от клуба, е прекалено.”

„Докато признаваме напълно важността на ФА от това да защитава честността на играта, в същото време сме изключително разочаровани от решението им за присъдата. Да спреш млад футболист от всякакви футболни дейности в такъв ключов момент от кариерата му, е непропорционално наказание, заради глупава постъпка от млад играч. Особено възмутени сме, че санкцията e определена от двама бивши професионални футболисти, които се надявахме, че ще имат по-добро разбиране на въздействието от решението си”, гласи съобщението на йоркширци.