Полузащитникът на Лийдс Калвин Филипс преподписа за пет години с клуба и ще остане на „Еланд Роуд“ до 2024 година.

Астън Вила бе свързван с халфа през летния трансферен прозорец, но 23-годишният футболист се обвърза в дългосрочен план с Лийдс. „По време на летния трансферен прозорец, Филипс бе обект на интерес от редица клубове в Премиършип, като Лийдс получи няколко оферти, надвишаващи 20 млн. паунда“, разкри клубът в свое изявление.

„Клубът не пожела да се раздели с Филипс, тъй като полузащитникът влиза в бъдещите планове на тима, а основната цел остава промоция във Висшата лига. Като клуб, ние сме ентуасизирани от това, че Калвин споделя същата визия и потенциал за Лийдс, която бе демонстрирана след дългосрочното му обвързване с „белите“, пише в официалното изявление на йоркширци.

Филипс изигра 148 мача за Юнайтед след пробива си в първия тим по време на сезон 2014-15. Дефанзивният полузащитник попадна в Идеалния отбор на Чемпиъншип през изминалата кампания, след като 46 мача във всички турнири. Филипс игра във всеки един двубой от началото на новия сезон, а Лийдс в момента заема третата позиция в таблицата зад Суонзи и Чарлтън. /БГНЕС