Спомняте ли си Джон Карю? Мощният екснападател (1,95 м) на Астън Вила (2007-2011 г.) част от най-силния период на клуба през новия век. Той отиде на "Вила Парк" през 2007-а, след шампионски сезони във Валенсия (2000-2004 г.) и Лион (2005-2007 г.), и бързо се превърна в икона за феновете.

Първата кампания в Бирмингам определено бе тежъка. Карю не успя да вкара попадение в първите си два месеца във Вила, след което получи тежка контузия на гърба. С началото на следващия сезон обаче норвежецът се отпуши и започна да се превръща в желания таран в предни позиции.

Джон Карю

източник: Gulliver/GettyImages

А песните на феновете бяха повече от култови: "Джон Карю, Карю - той обича лап танци, дори два. Той дори ще ти плати...". Карю завърши престоя си във Вила с 48 гола, помагайки на тима да се класира за шести пореден път в Топ 6 на шампионата - тяхната най-добра серия през новия век.

И въпреки че кариерата на Карю може да се оценява като успешна, той смята, че никога не е бил напълно отдаден на спорта. Според мнозина неговото отказване го е вдъхновило повече за дейността му в следващите години, отколкото успехите във футбола.

Джон Карю

източник: Gulliver/GettyImages

В момента Карю е на 39 години и се занимава с актьорство. Като много от своите бивши колеги в британския футбол, Карю се насочва към кино изявите.

Първото му появяване на екран е в канадска продукция на нискобюджетен ужас - "Зимна смърт", където той играе второстепенна роля. Първата по-сериозна роля пък е в гангстерска продукция - "Вожд".

Той получава и роля на футболист в норвежки филм, а местната телевизия го награждава в няколко филмови категории.

Агенцията, в която работи Карю, е същата, която представлява и звездите от "Игра на тронове" - Кристофър Хивюнд и супермодела Елена Кристенсен. В момента той се занимава с американското фентъзи "Господарка на злото" (ще излезе през 2020 г.), където главната роля се изпълнява от Анджелина Джоли.

Джон Карю напуска Астън Вила

източник: Reuters

Извън киното Карю се подвизава и като фотограф. На неговия уебсайт могат да се намерят майсторки снимки с красиви модели, както и фотоси от различни места в Лондон, Париж и Норвегия.

"Светът е чудесно място. Като професионален играч, аз видях много от него. Сега искам да го запаметя такъв какъвто го виждам аз. Вече се отказах от футбола и сега съм посветил времето си на снимането", пише Карю на своята страница. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tb Cannes festival is coming up !✨😎 2016 #Pow 🎥💥 #Cannes

Публикация, споделена от john_carew (@john_carew) на

Неговият инстаграм профил е пълен с общи снимки с едни от най-популярните хора в света - Принц Уилям, Наоми Кепмбъл, Лайнъл Ричи, Наоми Кембъл, Антонио Бандерас, Брад Пит и други.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

At #Degrisogono dinner last nite with Mr Banderas #Legend #Cannes #FilmFestival #2015 🎥✨

Публикация, споделена от john_carew (@john_carew) на

Норвежецът често се завръща на "Вила парк", за да гледа любимия си Астън Вила (в момента в Чемпиъншип). 

Джон Карю бе ярък цвят в пъстрата палитра на Висшата лига. Неговият творчески потенциал беше виден на терена. Сега той се отпушва с пълна сила и извън "зеления килим".