Мениджърът на резервите на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр похвали своите момчета за показания дух и воля за победа в плейофния финал с Астън Вила.

„Червените дяволи” спечелиха титлата от Висшата при резервите, но минаха през адски мъки във финалната битка. Юнайтед трябваше на три пъти да изравнява в редовното време, за да се стигне до дузпи. При тяхното изпълнение пък със страхотни изяви се отличи Бен Фостър, който хвана две и вкара.

Така след 3:3 в редовното време, и 3:2 при дузпите, възпитаниците на Солскяр бяха коронясани за шампиони.

„Показахме страхотен характер, за да успеем да се върнем на три пъти в мача. Но това е част от задълженията на един играч на Юнайтед. Работата на мениджъра е накара момчетата да вярват, че във всеки един мач и всяка една ситуация, ако играят като отбор, могат да измъкнат нещо”, коментира бившият норвежки нападател за официалната страница на шампионите.

„Така ще бъде и този уикенд в битката при първите отбори. Челси са почти сигурни шампиони, но ние трябва да излезем на терена, да си свършим работата, защото никога не се знае какво може да се случи. Излизаме в последния си мач, без да губим надежда”, добави Солскяр.

„Изглежда, че в този клуб нещата винаги се правят по трудния начин. Но така финалът стана по-вълнуващ за феновете”, каза още мениджърът на резервите на Юнайтед.