Бившият вече играч на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр сподели, че вземането на решението да се откаже от активна спортна кариера не е представлявало особена трудност за него. Причината норвежецът да „окачи” футболните обувки са били множеството контузии.

„Всъщност, не бе трудно за мен да реша. Бях много успокоен от разговорите ми с треньора и Дейвид Джил. Те много добре знаеха, че коляното ми не е готово на 100% да бъде подложено на голямо напрежение”, каза Солскяр.

„След като отново ме заболя лошо по време на тренировка миналата седмица, бях сигурен, че няма да мога да играя на нужното ниво занапред. Така взех и решението да спра. Трябва да мисля, все пак, и за здравето си в дългосрочен аспект”, продължи норвежецът.

„Когато бях извън терените заради контузия, исках да се върна не само, за да облека пак фланелката на Юнайтед. Исках да вдигна трофея във Висшата лига отново. Това бе голямата ми мечта. Бях си поставил за цел да играя, да вкарвам голове, все пак успях да постигна мечтата си – миналият сезон бе фантастичен и се радвам, че бях част от отбора тогава”, завърши бившият нападател на „червените дяволи”.