Президентът на Астън Вила Ранди Лърнър публикува изявление пред медиите, в което изцяло пое вината за изпадането на клуба след 27 години в елита на Англия.

Загубата с 0:1 от Манчестър Юнайтед през уикенда окончателно подпечата падението на бирмингамци, които от другия сезон ще се състезават в Чемпиъншип. „Виланите“ ще завършат на последното място във Висшата лига, където се намират почти от самото начало на сезона. Активът на тима е скромните 16 точки, които са резултат от допуснатите 24 поражения.

„Колко сезона поред в крайна сметка някой може да се държи и да се надява просто да се промъква? Това не е Астън вила. Такова отчаяно съществуване е недопустимо, непоносимо и напълно несъвместимо със славното минало на Вила. Това не е причината, поради която дойдох навремето и не е тази, поради която от известно време се опитвам да направя промяна“, написа Лърнър, който вече почти 2 години търси на кого да продаде акциите си.

„Мога да кажа откровено, че откакто направих изявлението си през май 2014 година се опитвам да продам клуба и да го дам по-подходящи ръце – това обаче не се случи.“

„Пиша до феновете на Астън Вила, за да им изясня, че изпадането е само моя отговорност и на никой друг. Знам, че Вила ще се завърне по-добър и по-силен. Ще продължа да се опитвам да намеря подходящ собственик на клуба, а също и да направя каквото е по силите ми, за да поставя клуба в позиция, която ще позволи възможно най-бързото завръщане в английския елит, където му е мястото“, се казва още в писмото до феновете.