Собственикът на Ливърпул Джон Хенри смята, че ако отборът съумее да спечели титлата на Англия през настоящата кампания, то това ще означава, че се развива по-бързо от очакваното.

Десет точки от оставащите 4 шампионатни кръга биха гарантирали на „червените” първи трофей от Висшата лига, а според Хенри футболистите имат нужните качества, за да ги постигнат.

„Ние се целехме в топ 4, понеже сме в процес на изграждане”, обясни американският бизнесмен. „Това е предизвикатество предвид характера на първенството, така че ако имаме късмет и спечелим титлата тази година, бих казал, че сме изпреварили плановете си.”

„Ние станахме част от нещо наистина специално в Бостън Ред Сокс и чувствам, че и тук правим същото. Историята на Бостън е незаменима, на „Анфийлд” е същото. Тук е имало европейски вечери и незабравими дни, които няма как да бъдат повторени.”

„Когато президентът на клуба Том Уърнър и аз бяхме във Варшава за срещата на Асоциацията на европейските клубове, мнозина от останалите участници ни казаха, че най-добрите им спомени са от „Анфийлд”. Затова ние се зарекохме, че ще сторим нужното и ще върнем стадиона на мястото, което заслужава, за следващите 20, 30, 40, 50 години”, допълни Хенри.