Собственикът на втородивизионния Дарби Каунти Мел  Морис не скри надеждите си за неуспешен завършек на разговорите между настоящия мениджър на тима му Франк Лампард и Челси. Бизнесменът напълно вярва във вероятността голмайстор №1 в историята на „сините” да остане при „овните”.

Доста от английските ежедневници обаче не са на същото мнение. По последни информации Лампард вече е казал „да” на „сините” от Лондон и ще парафира 3-годишен контракт и ще получава по 5,5 милиона паунда на сезон.

„Когато Франк ме срещна за първи път, обсъдихме тази възможност. И двамата знаехме, че в даден етап това ще се случи. Просто не знаехме кога”, коментира Морис. „Говорихме за това и най-вероятно си мислех, че подобен сценарий е доста далеч. На този етап сделката все още не е приключена.”

„Нека се правим на глупави – доколкото съм наясно в този момент, Лампард ще е човекът, който ще ни води и през следващия сезон. На този етап не смятам да се отказвам от каквато и да било надежда.”

„Трябва обаче да признаеш, че в дадем момент това ще се случи – дали сега, дали за в бъдеще. За Франк Лампард ситуацията е двустранен успех. Той не може да загуби”, добави Морис.