Новите собственици на Ливърпул Джон Хенри и Том Уорнър обсъждат бъдещето на мениджъра Рой Ходжсън. Търпението на двамата се изчерпа след поредния кошмарен мач на „червените”. Снощи Ливърпул записа нова загуба през сезона с 1:3 от Блекбърн, а в момента отбора се намира на 12-то място във временното класиране. Поражението от Роувърс бе девето от двадесет двубоя на Ливърпул във Висшата лига.

Снощи самият Ходжсън отказа да коментира бъдещето си, като пресконференцията след загубата на „Иууд парк” продължи само няколко минути. По-рано днес се появиха информации, че е свикана нова пресконференция в Ливърпул, но в крайна сметка те се оказаха спекулации. Според радио BBC обаче, около „Анфийлд” се забелязва засилено присъствие на медии, които очакват новини относно бъдещето на Рой Ходжсън.

63-годишният Ходжсън замени през юли Рафаел Бенитес, но до този момент не успя да спечели на своя страна феновете на тима. Привържениците на „червените” също протестират и апелират за смяната на специалиста. Ходжсън бе пред уволнение още на 29 декември, когато Ливърпул отстъпи на опашкаря Уулвърхемптън на собствен терен. Два дни по-късно обаче, мърсисайдци спечелиха драматично като гост на Болтън с гол в последната минута, с което Ходжсън запази поста си.