Вратарят собственост на Ливърпул Скот Карсън заяви, че няма да бъде подмамен от скорошното предложение на Тотнъм, като каза, че нищо не може да му попречи да подпише постоянен договор с Астън Вила, където в момента играе под наем.

Стражът изказа желанието си преди време да премине за постоянно на „Вила Парк”, като това ще се случи след около шест седмици, след като наставникът на Ливърпул Рафаел Бенитес вчера, даде зелена светлина за провеждането на трансфера със стойност 10 милиона лири. По този начин надеждите на Хуанде Рамос да си осигури услугите на опитния Карсън бяха разбити.

„Мартин О’Нийл ми помогна много откакто се присъединих към неговия отбор. Вдигнах нивото на играта си изключително много – да не говорим за увереността в собствените ми възможности”, сподели Скот.

„Когато ме изгониха през септември в мача с Манчестър Юнайтед той застана зад мен и ме подкрепи, макар че не бе нужно. Това наистина повдигна духа ми и ми вдъхна увереност. Той наистина оказа голямо влияние върху мен и се надявам, че ще мога да му се отплатя. Той кипи от енергия и ентусиазъм, които предава на своите състезатели. Това може да се види най-вече чрез играта, която представяме в последно време”, признава още бившият футболист на Лийдс.

„Още когато в началото дойдох в Астън Вила казах, че имаме шансовете да се класираме сред първите шест отбора във Висшата лига, ако продължим да показваме формата, която притежаваме в момента, съм сигурен, че ще успеем да си осигурим участие в Европа догодина”, завърши Карсън.