Нов скандал избухна в Челси след загубата с 0:2 от Манчестър Сити. Временният мениджър на Челси Рафаел Бенитес е влязъл в открит конфликт с играчите по време на тренировката на отбора в понеделник, съобщава вестник „Дейли Мейл“.

Бенитес е обвинил играчите на Челси, че те са причината за уволнението на няколко последователни мениджъри на "Стамфорд Бридж".

След това Бенитес е изнесъл цяла лекция на футболистите, които взеха участие в мача с Манчестър Сити. Той ги е упрекнал в неспособност да разберат тактическите му указания, както и в това, че не влагат достатъчно усилия по време на мачовете на отбора.

Един от футболистите обаче си е позволил да отговори на Бенитес, като му е казал, че той и неговите съотборници са спечелили Шампионската лига само преди няколко месеца.

Рафа веднага е отговорил, че играчите се представят изключително слабо след уволнението на Роберто ди Матео.

Капитанът на Челси Джон Тери е бил един от играчите, които най-много си е позволил да репликира Бенитес и да спори с него.

Според изданието Бенитес се изправя пред изключително труден момент, тъй като на отбора предстои гостуване на Мидълсбро от петия кръг на Купата на Англия.

Очаква се най-потърпевш от скандала в Челси да бъде капитанът Джон Тери, който няма да попадне в състава за предстоящия мач.

Друг играч на Челси е припомнил на Бенитес, че почти същите футболисти са спечелили три титли в Премиършип и четири пъти Купата на Англия.