Отборът на Манчестър Сити победи с 2:1 Копенхаген и с общ резултат от 4:3 се класира на осминафиналите в турнира за Купата на УЕФА. Двамата българи в редиците на „гражданите” Валери Божинов и Мартин Петров останаха извън групата за мача, още повече, че нападателят не е картотекиран за тази надпревара.

Попаденията за тима, воден от Марк Хюз реализира Крейг Белами. Уелският нападател се оказа основният коз на Сити и в този мач. В 73-та футболистът откри резултата с удар по земята, а седем минути по-късно, отново той се оказа в прегръдките на своите съотборници, след катобе намерен чудесно от Робиньо, а Белами удвои за 2:0.

На няколко пъти Робиньо пропиля своя шанс да запише името си сред голмайсторите. За сметка на това в заключителните секунди на мача Вингаард намали резултата на 2:1, което обаче бе без значение за крайния победител от мача. Така съвсем логично за осминафиналите се класира отборът на Сити, който в следващия етап ще се изправи срещу победителя от двойката Олборг - Ла Коруня.

Аякс също продължава напред в турнира за Купата на УЕФА. Холандците направиха 1:1 в срещата реванш, но с общ резултат 2:1 намират място в следващия етап.

Брага също не се затрудни много, въпреки че завърши 1:1 в реванша срещу Стандарт Лиеж. Спокойното им преминаване в осминафиналите бе продиктувано от класическата победа с 3:0 от първия двубой.