Директорът по футболните въпроси в Манчестър Сити – Чики Бегиристайн, разкри, че Клаудио Браво е получил предложение за нов договор от ръководството на „гражданите”. 36-годишният чилийски вратар пропусна почти целия изминал сезон, след като получи контузия в ахилеса и игра в едва два мача за тима, воден от Хосеп Гуардиола.

Настоящата договорка на Браво със Сити приключва през идното лято, но Бегиристайн призна, че предстоят преговори с опитния страж. „Все още нищо не е решено, но неговият опит е фантастичен. Трябва да се припомни, че той бе контузен за година, а това не е месец или два”, коментира Чики пред El Mercurio.

„Ние сме взели решение, че трябва да се разберем с него и смятаме, че трябва да му дадем нов договор, който да го запази на „Етихад”. Впечатлени сме от неговото присъствие при нас и планираме това да се случи”, призна още Чики Бегиристайн.

Браво беше първи избор на вратата за шампиона на Англия през сезон 2016/17, след което бе закупен Едерсон и се превърна в резерва на бразилския страж.