Нападателят на Манчестър Сити Един Джеко не успя да стартира в мача срещу Лестър на стадион "Кинг Пауър" заради травма, която получи по време на загрявката преди срещата, съобщиха от пресслужбата на "гражданите".

Босненецът бе записан в стартовата единайсеторка, но в последния момент бе заменен от 17-годишния испанец Хосе Анхел Посо. 

Двубоят между Лестър и Сити беше от 16-ия кръг на Премиършип и завърши с успех на "гражданите" с минималното 1:0. Победното попадение реализира Франк Лампард в 40-ата минута на срещата, след като засече подаване на Самир Насри от ляво на атаката на Сити. С този гол халфът на "гражданите"  се изравни с бившия нападател Тиери Анри по брой голове, отбелязани в Премиършип. 

Лампард и Анри имат по 175 гола и делят четвърто място в списъка с най-добри реализатори в историята на Висшата лига. На първо място в него е Алън Шиърър с 260 гола, втори е Анди Коул със 187, на трето - Уейн Рууни със 178.

През първата част на мача домакините съумяха на няколко пъти да затруднят отбраната на Сити, но до гол така и не се стигна  Яя Туре създаде сериозна опасност пред вратата на "лисиците" в 32-ата минута, но не сполучи.

Защитникът Венсан Компани бе сменен в 77-ата минута на мача поради болки в крака. Според първия медицински преглед Венсан Компани има контузия на подколянно сухожилие. 

Поради аналогична контузия белгиецът пропусна част от мачовете през този сезон. 

През втората част въпреки създадените положения не се стигна до попадения и срещата завърши с минимална победа за Сити. След този успех "гражданите" заемат второто място с 36 точки, на 3 след лидера Челси.