Челси не допусна изненада в мача с Хъл Сити и взе задължителната победа в домакинството си на "тигрите". Лондончани надделяха с 2:0 и не позволиха преследвачът Манчестър Сити да съкрати разликата. 

"Обичайните заподозрени" Еден Азар и Диего Коща реализираха попаденията за успеха, а Том Хъдълстоун улесни задачата за домакините с червения си картон за Хъл в 60-та минута. 

Иначе мачът започна по перфектен начин за Челси. Още в 7-та минута Еден Азар откри резултата. Тогава Оскар центрира перфектно от фланга и извисилият се белгиец с глава прониза мрежата на противника за 1:0. 

Това беше една от малкото интересни ситуации преди почивката, но все пак и преди нея Вилиан и Бранислав Иванович не успяха да удвоят преднината на лондончани, а Никица Йелавич изпусна страхотен шанс за гостите. 

Така почивката дойде при един гол преднина за "сините". Тя можеше да бъде заличена в 50-та минута, когато Джейк Ливърмор се озова сам срещу вратаря на Челси, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

В 60-та минута обаче поривът на Хъл Сити беше пречупен. Тогава Том Хъдълстоун влезе брутално в краката на Луиш Филипе и заслужено получи директен червен картон. Това утежни максимално задачата на тима му. 

А тя стана направо непосилна в 68-та минута. Тогава Еден Азар пусна повече от перфектен пас към Диего Коща и бразилецът с испански паспорт реагира светкавично, за да се разпише за 2:0. 

До края на мача домакините спокойно удържаха преднината си и така не позволиха ново изпускане на точки след малко очакваната загуба от Нюкасъл в миналия кръг. Челси вече има 39 точки на върха на класирането. 

Хъл Сити пък остава в зоната на изпадащите и има само 13 точки на сметката си. Това оставя "тигрите" на една точка от зоната на спасението в Премиършип