Отборът на Манчестър Сити не успя да победи състава на Уест Хем в едно от дербитата на 3-ия кръг от турнира за Купата на Англия, завършвайки направо 0:0. Българският национал Мартин Петров игра през всичките 90 минути на срещата, която се състоя на стадион „Ъптън парк“ в Лондон, и отново успя да впечатли с представянето си.

Двубоят започна добре за възпитаниците на Свен Йоран Ериксон, които пропуснаха добра възможност още в петата минута на мача. В 16-ата минута Мартин Петров имаше претенция за дузпа, след като българинът бе съборен в наказателното поле на „чуковете“ от защитника Лукас Нийл. Реферът на мача Робс Стайлс обаче остана безмълвен.

Само няколко минути по-късно Марто отново бе в основата на опасно положение пред вратата на домакините. Крилото нахлу чудесно по лявото крило, центрира прецизно, но ударът от воле на Айрлънд бе спасен от вратаря Грийн.

Уест Хем отговори с опасен удар на Етерингтън, който обаче срещна страничния стълб на вратата на Сити. Джо Харт, който пазеше на вратата на „гражданите“ се прояви отлично и в срадата на първата част, когато се справи с удар на Нобъл от свободен удар.

До края на първото полувреме, дебютантът за Манчестър Сити Нери Кастийо имаше добър шанс да открие резултата след пас на Петров, но Фърдинанд се намеси и изби в корнер.

През втората част ситуацията на терена не се промени особено и отборът на гостите продължи да бъде по настоятелен. Пропуски на Майка Ричардс, Васел и влезлият като смяна Бианки оставиха резултата непроменен.

Така двата тима ще трябва да се изправят един срещу друг още веднъж, но този път на стадиона на Сити в Манчестър.

Уест Хем: Грийн, Нийл (Спектър), Ъпсън, Фърдинанд, Макартни, Нобъл, Пентсил, Мълинс (Боуър), Коул, Етерингтън (Рийд), Аштън.

Манчестър Сити: Харт, Онуоха, Дън, Ричардс, Боул, Айрлънд (Етуху), Чорлука, Хаман, Петров, Кастийо (Фернандес), Васел (Бианки).

 

Рефер: Роб Стайлс

Стадион: "Ъптън парк", Лондон, 33 086