Дербито на Манчестър се очертава като едно от най-важните футболни събития през този уикенд в Европа. Разбира се другото е в Лондон утре между Арсенал и Челси. Днес Сити може да спре кръвния си враг Юнайтед по пътя към титлата или пък „червените дяволи” ще стискат палци утре пред телевизорите за загуба на Челси и да започват празненствата.

Положението на двата отбора преди началото на мача е изключително интересно. „Гражданите”, като че ли се намират в малко по-добра ситуация от своя съперник. „Небесносините” със сигурност остават във Висшата лига и играят само за своята чест, а както знаем това е много ценно в Англия.

Юнайтед пък са в дупка след миланския шамар, който изядоха в сряда вечер. Отпадането от Шампионската лига може да подейства по два начина на момчетата на Сър Алекс Фъргюсън – или да бъдат още по-мотивирани и да смачкат бандата на Паихото или да зациклят и да върнат интригата за титлата, защото в този двубой само „червените дяволи” могат да се бият сами себе си.

Стюарт Пиърс няма да може да разчита на побойницте от седмицата Джоуи Бартън и Осман Дабо, а контузен е Мика Ричардс. Дамаркас Бийзли е под въпрос.

За Юнайтед няма да вземат участие Гари Невил, Парк и Силвестър, а се завръщат Евра, Фърдинанд и Саха.