Манчестър Сити ще предложи невероятната заплата от 30 милиона паунда на Роналдиньо в опита си да убеди бразилската звезда да премине в Северна Англия.

Вицепрезидентът на другия основен конкурент за подписа му Милан Адриано Галиани призна, че италианският клуб не може да подобри това предложение и няма намерение да продължава да наддава.

„Не можем да пренебрегваме факта, че италианският футбол изостава зад Англия, Испания и Германия в момента. Ман Сити дават на Роналдиньо по 9.5 млн. паунда на година. Ние можем да предложим същото, само ако Барселона не ни иска трансферна сума,” заяви Галиани.

Освен тези 9.5 милиона паунда за три години, собственикът на Ман Сити Такшин Шинаватра е готов да извади още 20 милиона за Барселона, като се надява това да е достатъчно. Ако бразилският футболист каже „Да” на отбора на Мартин Петров и Валери Божинов, той ще стане най-скъпоплатеният играч във Висшата лига. В момента тази слава си поделят Рио Фърдинанд в Ман Юн и Джон Тери в Челси с по 130 000 паунда на седмица.