Нападателят Джибрил Сисе отправи молба към клуба, който държи правата му – Ливърпул, и отбора, в който играе под наем – Олимпик Марсилия, да се съберат, за да решат бъдещето му.

Сисе призна, че все още няма никакви разговори между английския и френския клуб по въпроса къде ще играе той следващия сезон. Френският национал има договор под наем до края на годината, с опция за закупуване от Марсилия.

Формата му не е блестяща в последно врече, и той често е оставян на пейката от треньора Албер Емон. Напоследък Сисе получава и доста критики и освирквания от трибуните.

„Трябва трите страни – Ливърпул, Олимпик Марсилия и аз – да се съберем,” заяви Сисе пред „Л`Екип”. „Все още нищо не е решено. Този въпрос изобщо не е повдиган. Опцията за закупуването ми изтича на 15 май, но все още няма преговори.”

„В неделните вестници дори четох, че ме пращат в Ню Йорк. На другия ден вече беше английски клуб. Малко ми е рано още за Ню Йорк,” допълни Сисе.

Относно формата си той заяви: „Нормално е след такава тежка контузия да ти трябва време да навлезеш отново в играта. Не съм Супермен. Не мога да намеря старото си ниво само за три месеца. Неприятно ми е, че ме освиркват, както е неприятно и за семейството ми. Феновете в Англия са различни – винаги те подкрепят в тежките моменти,” завърши Сисе.