Халфът на Астън Вила Стив Сидуел се завърна към пълноценни тренировки, след като дълго време лекуваше различни травми. 25-годишният играч, който пристигна в Бирмингам това лято от Челси, не е играл от 26 юли, когато получи контузия в прасеца. Той игра в един мач за резервите след това, но в него травмира коляното си.

Въпреки че вече е напълно възстановен, мениджърът на Вила Мартин О`Нийл няма да рискува с пускането му утре срещу българския Литекс в реванш за Купата на УЕФА.

„Беше сериозен удар за мен, да съм контузен толкова дълго, след като се преместих във Вила, но се надявам, че вече се вижда светлина в тунела,” заяви самият Сидуел, който не успя да се наложи в Челси.

„Винаги, когато преминеш в нов клуб, искаш да се докажеш, но сега ще се опитам да наваксам за пропуснатото време,” добави полузащитникът, който бе определян като една от най-големите надежди на английския футбол преди години.

„В момента в Астън Вила наистина всичко е вълнуващо, ние сме в първата четворка на Висшата лига, а и се надявам да се класираме за групите на УЕФА, затова наистина е хубаво да си част от този клуб,” завърши Стив Сидуел.