Мениджърът на Тотнъм Тим Шърууд е спокоен, въпреки ежедневните информации, че ще бъде уволнен от поста след края на сезона. Дори се спряга и името на заместника му - Франк де Бур.

Наставникът на "шпорите" застана на поста през декември след уволнението на Андре Вияш Боаш. Първоначално той беше временен вариант, а впоследствие подписа договор за година и половина.

Целта пред него беше да класира лондончани за Шампионската лига, но в най-добрия случай ще им осигури само място в Лига Европа. Затова се заговори и за смяната му, но той не се притеснява.

"Чувам всеки ден, че ще ме сменят. Какво искате да направя в този случай? Да се обърна сега и да умра ли? Ами това просто няма как да стане", заяви уверено Шърууд.

Самият Франк де Бур обяви през седмицата, че от Тотнъм са осъществили контакт с него и са му предложили позицията на Шърууд. Въпреки необичайната ситуация, мениджърът на "шпорите" иска просто да си върши работата.

"Какво предлагате да направя в тези два мача. Аз си имам работа и ще опитам да я свърша. А пък каквото стане след това, да става. Аз искам само да съм сигурен, че съм накарал момчетата си да покажат професионализъм и да зарадват феновете."

"Всеки ден ще идвам и ще показвам професионализъм и отдаденост в работата си до края на сезона. След това ще седнем с президента и ще говорим какви са плановете и вижданията ни за бъдещето на отбора", сподели Шърууд.