Арсенал изпусна победата в 95-ата минута при гостуването на Бирмингам, след като позволи на Джеймс МакФадън да изравни за 2:2 в последните секунди на двубоя, в който зверски бе счупен крака на нападателя на артилеристите Едуардо Да Силва.

Шокираните от балтията в на изгонения в третата минута Мартин Тейлър
лондончани позволиха домакините да поведат в 28-ата минута, когато шотландецът МакФадън отбеляза първия си гол с удар покрай стената след изпълнение на пряк свободен удар пред вратата на Алмуня.

До почивката шансове да се разпишат имаха Емануел Адебайор и отново МакФадън, а в началото на втората част Сеск Фабрегас пропусна да изравни.

Това обаче направи Тео Уолкът в 50-минута. След изпълнение на ъглов удар Адебайор с глава подаде към Уолкът, който отблизо вкара първия си гол във Висшата лига.

Вдъхновен от първото си попадение в шампионата, младата надежда на Арсенал и английския футбол се разписа отново само пет минути по-късно, когато открадна топката след лошо отиграване на Лиъм Риджуел, нахлу отдясно и с левия крак за втори път вгорчи Майк Тейлър.

Гостите от Арсенал се поуспокоиха, виждайки как трите точки заминават с тях за Лондон, но не така мислеше Джеймс МакФадън, който в 95-ата минута изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Гаел Клиши срещу резервата Стюърт Парнъби.

Арсенал поведе с шест точки пред Манчестър Юнайтед, но червените имат шанс да се приближат към върха по-късно днес, когато гостуват на Нюкасъл.