Полузащитникът на Евертън Морган Шанйдерлин бе откровен, че тимът на „карамелите“ все още има да извърви дълъг път преди да си осигури място в Шампионската лига.

„Сините“ от Ливърпул направиха страхотна серия във Висшата лига, като записаха девет мача без загуба, но в неделя допуснаха поражение от Тотнъм, което на практика уби надеждите за класиране в Топ 4.

В момента тимът на Роналд Куман заема седмо място във временното класиране и изостава на осем точки от „мърсисайдци“, които са четвърти.

„Подписах с Евертън защото вярвам в този проект. Вярвам, че този клуб ще се развие. Класиране в Топ 5 този сезон ще бъде трудно. Този клуб има нужда от време и да не се заблуждава от тези добри резултати, които записахме напоследък. Трябва да продължим да подобряваме нивото си всеки ден и след няколко години ще можем да се борим за първите пет места“, коментира Шнайдерлин.

„През следващата година мениджърът ни ще привлече някои играчи, за да подобрим нивото на тима и се надявам да се намесим в борбата за Топ 5. Знам, че клубът мечтае за място в Шампионскат лига и може би в следващите няколко години ще можем да го осиурим“, каза още той.