Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петър Шмайхел сподели, че стражът на Ливърпул и испанския национален тим Пепе Рейна трябва да бъде заместник на Едвин Ван дер Саар на вратата на „червените дяволи”.

 

Шмахйел бе ключова фигура за Манчестър Юнайтед през 90-те години, а след напускането му през 1999 година, тимът от „Олд Трафорд” не може да намери стабилен негов заместник.

 

„Червените дяволи” изпробваха редица вратари, преди през 2005 година да се спрат на Едвин Ван дер Саар, който дойде от Фулъм. Най-вероятно обаче, холандецът ще сложи край на кариерата си след края на сезона, когато ще навърши 40 години.

 

Името на Пепе Рейна на няколко пъти се свързваше с трансфер на „Олд Трафорд”, а днес се появиха информации, че испанецът иска да напусне „Анфийлд”. Шмайхел коментира, че именно Рейна има качествата да бъде вратар на Юнайтед и няма да се изненада, ако от ръководството на „червените дяволи” отправят официална оферта за испанеца.

 

„Сигурен съм, че от Юнайтед ще търсят някой като Рейна. Сигурен съм, че точно това се опитват да направят. Твърде много вратари минаха през Манчестър Юнайтед. Клубът трябва да побеждава и да печели трофеи и на тази позиция трябва много, много класен човек, с опит. Точно за това си мисля, че именно вратар като Рейна ще бъде точният човек”, коментира Петър Шмайхел.

 

„Има много слухове, но ако Рейна реши да напусне Ливърпул, то Манчестър Юнайтед ще бъде великолепен клуб за него. Надявам се, че някой като Рейна ще замени Едвин, когато той се откаже. Чух за слуховете, че иска да напусне Ливърпул и ще бъде много, много добре за нас, ако реши да отиде в Юнайтед”, каза още датчанинът.

 

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.