Централният защитник на Ливърпул Мартин Шкъртел разкри, че преди снощния си двубой срещу четвъртодивизионния Карлайл Юнайтед тимът е тренирал изпълнения на дузпи.

Именно по този начин мърсисайдци преодоляха скромния си съперник след 120 минути футбол и 1:1 в мача от третия кръг за Купата на Лигата.

При дузпите „червените“ пропуснаха два от изстрелите си, но пък вратарят Адам Богдан спаси три от изпълненията на противника.

„Беше страхотна вечер за Адам. Ние тренирахме дузпи в деня преди мача, просто за всеки случай. Излезе, че се нуждаем от тях, за да продължим“, каза Шкъртел.

„Адам Богдан беше добър. Това бе първият му мач, първият на „Анфийлд“, и той се справи. При дузпите той показа качествата си. Очевидно е, че ние очаквахме различен развой на срещата, но както знаем – в Англия няма такова нещо като лесен мач.“

„Имахме повече от достатъчно шансове да отбележим, но не се възползвахме и мачът приключи с дузпи. Ние сме доволни, че продължихме напред. Показахме страхотна психическа сила, тъй като не е лесно да играеш 120 минути и после да биеш дузпи“, добави Шкъртел.