Мениджърът на Нюкасъл Алан Шиърър призна, че предстоящият мач с Мидълзбро другата седмица ще реши съдбата на „свраките” и ще бъде с ключово значение в борбата за оцеляването във Висшата лига. „Черно-белите” загубиха с 0:3 от Ливърпул, а бившият нападател призна, че неговият отбор е бил справедливо победен.

„Стори ми се, че първият гол за домакините дойде след засада, но не мисля, че срещата щеше да има по-различен изход, дори и да бе отменен. Бяхме тотално надиграни от един по-добър тим. Да се надяваме, че ще дойдат по-добри времена за нас”, коментира Шиърър след мача пред „Setanta”.

„Мислех, че можем да обърнем нещата с ранен гол през второто полувреме, но това нямаше как да стане. Дори и без Торес, „червените” са много силни”, добави наставникът.

„Това 0:3 можеше и да е повече, домакините нацелиха на няколко пъти гредите”, каза още Шиърър, който разкри, че Джоуи Бартън се е извинил на Алонсо за грубото нарушение, в следствие на което бе изгонен с директен червен картон.

„Времето за нас изтича. Имаме две много важни домакинства, които ще решат бъдещето ни. Който загуби от мача ни с Боро, ще изпадне”, завърши мениджърът на „свраките”.