Нападателят на Челси Андрий Шевченко сключи споразумение по делото за клевета, което водеше срещу медийната компания MGN Limited, собственик на изданията „Мирър” и „Пийпъл”, обвинили украинеца в доносничество. 30-годишният футболист не присъства на сключването на сделката, а бе представен от своя адвокат Джон Кели.

Според Шевченко и съветниците му, на четири пъти през миналата година публикации във въпросните издания са накърнили репутацията на играча и са подложили на стрес него и семейството му, както и са обтегнали отношенията му с клуба.

В първия материал по случая, „Дейли Мирър” пише, че Шевченко е обявен от своите съотборници за „доносник”, който разкрива на собственика на Челси Роман Абрамович тайни от съблекалнята. Според изданието Шевченко е виновен за разрива между руския магнат и мениджъра Жозе Моуриньо.

Въпреки че веднага адвокатите на Шевченко излязоха с изявление, че тези твърдения са неверни, още на следващия ден същият вестник написа, че Шевченко е настоявал пред Абрамович да замени Жозе Моуриньо с треньора на Милан Карло Анчелоти.

Последва второ оплакване за клевета от правните съветници на Шевченко, но за изненада на играча, два дни по-късно в „Мирър” го определиха като „шпионин в съблекалнята” на Абрамович.

Независимо, че „Дейли Мирър” в последствие публикува извинение, през март отново излезе материал, според който Шевченко се оплаква от Моуриньо в интервю. Оказа се, че украинецът не е чувал за такова и не е казвал нищо пред това издание.

Компанията MGN Limited прие днес обвиненията, извини се и се съгласи да плати определена сума като компенсация за загубите на Шевченко.