Бъдещето на Жозе Моуриньо на „Стамфорд Бридж” е обект на сериозни дискусии напоследък. Босът на Челси Питър Кениън увери всички привърженици на „сините”, че клубът няма намерение да уволнява португалеца и тази новина се приема много радушно от Андрий Шевченко.

Украинецът смята, че фактът, че клубът има все още шанс за четири трофея през сезона, е доказателство за класата на специалиста.

Моуриньо е страхотен треньор, който може да ни изведе до спечелването на четири трофея за един сезон. Този факт говори сам по себе си.”

„Той е постигал успехи във всеки клуб, на който е бил треньор – той обединява играчите, мотивира ги и ги учи. Той е ключовата фигура за Челси.”

По този начин Шевченко разсея слуховете, че е в конфликт с Моуриньо. Бившият футболист на Милан получава много критики по повод своята игра в първия си сезон в Англия, но това не притеснява звездата:

„Аз приемам критиката, стига тя да засяга играта ми на терена, но тези критики не бяха свързани с футбола”, заяви Шева.

„За мен важно е единствено представянето ми на терена, не това, което се приказва. Опитвам да не обръщам внимание на глупостите и да се фокусирам върху моята игра”, допълни голмайсторът.