Според последните проучвания, собственикът на Манчестър Сити Шейх Мансур се завърна на върха на класaцията за най-богатите футболни хора на Острова.

Огромното богатство на 40-годишния Мансур се е разраснало от 3 милиарда на 20 милиарда лири, което го върна на върха на класацията, след като измести братът на бившия собственик на ЦСКА Прамод Митал, Лакшми, чието състояние спадна на едва 17 милиарда лири.

Собственикът на Челси Роман Абрамович, чието състояние за известно време задмина всички в списъка, в момента е паднал до четвърта позиция, след като бе изместен от главния акционер на Арсенал Алишер Усманов, чието благосъстояние се покачи от 1,3 милиарда лири на осем милиарда лири.

Партньорът на Усманов Стенли Кронки е осмия в класацията с 1,85 милиарда лири, докато съсобственикът с Митал Бърни Екълстоун също влиза в челната десятка със своите 1,4 милиарда лири. Девети са доста коментираните собственици на Манчестър Юнайтед - семейство Глейзър, които разполагат с 1,53 милиарда паунда.

Останалите в топ 10 са собствениците на Саутхямптън семейство Лайфер, които са пети с 3 милиарда, собственикът на Тотнъм Джо Люис, който е шести с 2,7 милиарда и собственикът на Челси Денис О'Брайън, който е на седмо място със своите 1,87 милиарда лири. Том Хикс и Джордж Джилет, чието притежание на Ливърпул е в самия си край не фигурират в списъка тази година.

Миналата година заемаха 16-то място с по 500 милиона лири всеки, но тази година анализаторите обявиха, че не могат да ги включат в класацията, докато продължават бъркотиите на "Анфийлд".