Президентът на Тотнъм Даниел Леви разкри в отворено писмо до феновете на тима, как точно се е развила ситуацията около уволнението на Мартин Йол.

Холандецът остана без работа след домакинската загуба от Хетафе в четвъртък. Информация относно предстоящото уволнение обаче, изтече още преди началото на срещата и се разпространи в медиите и сред феновете още по време на самия мач от турнира за Купата на УЕФА.

„Няколко неща се случиха, които не бяха по наше желание и ситуацията можеше да бъде овладяна по по-добър начин”, започна босът.

„Но първият път, когато се срещнахме да обсъдим бъдещето на Йол, бе едва след края на срещата”, заяви още той.

Няколко версии се появиха относно въпросната вечер, като самият Йол сподели, че е разбрал своята съдба на полувремето, когато неговият племенник му съобщил лошите вести.

„Не е имало обсъждане за позицията му преди мача с Хетафе, както и не е имало скандали между мен и Йол преди това. В никакъв случай, нямаше да искаме от Мартин да поведе отбора при такива обстоятелства”, продължи Леви.

„Спекулациите, които се появиха в медиите на Острова и предшестваха срещата, неправилно съобщаваха, че Йол е напуснал. Те не могат да представляват средство на Тотнъм, с което да информираме наставника на отбора, че ще бъде уволнен”, завърши президентът от „Уайт Харт Лейн”.