Изпълнителният директор на Манчестър Сити Гари Куук подаде оставка, която бе приета от борда на директорите на клуба. Причината е подигравателният имейл, който Куук изпрати на болната от рак майка на бранителя Недъм Онуоха.

За грозния скандал медиите в Англия информираха в началото на седмицата. Д-р Антония Онуоха, която е агент на своя син, в момента се бори с рака. Тя написала електронно писмо до изпълнителния директор на "гражданите", в което го уведомява, че болестта не й пречи да действа като агент на сина си по време на преговорите около договора на защитника. Тя обаче получила отговор, който явно бил предназначен за клубния администратор на тима Брайън Марууд, в който шефа на Сити се подигравал с г-жа Онуоха. Куук обаче заяви, че не той е изпратил съобщението и че акаунтът му е бил хакнат.

В клуба започна разследване, последствията от което бяха публикувани на официалния сайт.

„След разкритията от проведената проверка по случая, изпълнителният директор Гари Куук подаде остава, която бе приета със съжаление от Борда. Гари има страхотен принос за Манчестър Сити в последните години. Неговата преценка в конкретния случай не бива да води до омаловажаване на неговите постижения,“ се казва на страницата на Сити.