Изпълнителният директор в Манчестър Сити Гари Куук бе забъркан в неприятен скандал и има голяма вероятност да загуби работата си. Съдбата му трябва да стане ясна по-късно днес.

Sun информира, че вчера от акаунта на Куук е бил изпратен грозен имейл до майката на защитника на „гражданите” Недум Онуоха. Въпросното съобщение се е подигравало г-жа Онуоха и с борбата й с рака.

От Сити са потвърдили, че още тази сутрин ще има среща на борда на директорите, на която ще бъде разгледана възникналата ситуация. Вече пък от различни страни искат оставката на Кук.

Твърди се, че съобщението не е било насочено за д-р Антония Онуоха – майката на футболиста, а за футболния администратор на клуба Брайън Марууд. Куук по-късно заявил, че не той е изпратил съобщението и че имейл акаунтът му е бил хакнат, докато той е бил на почивка.

Д-р Онуоха обаче се е свързала с председателя на борда на Сити Калдуун Ал Мубарак и му е заявила, че не вярва на версията на Куук. Според английския таблиод жената иска от Куук да признае, че той е пратил имейла и след това да се извини.

Майката на футболиста на Сити е сезирала и Футболната Асоциация. От ФА обаче по всяка вероятност ще оставят в Манчестър сами да се справят със ситуацията.