Босът на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил призна, че новото попълнение на отбора Бебе е дошъл „от нищото” и е привлякъл вниманието на клуба едва този месец.

Изненадващият трансфер на бразилеца идва една няколко седмици, след като той премина като свободен агент във Витория Гимараеш, а Юнайтед ще заплати за него около 7 милиона паунда.

„Той е играч, когото следяхме, но той истински се появи на сцената в последната седмица и нещо”, заяви Гил. „Гледахме го, говорихме с няколко човека за него и след това осигурихме сделката вчера”.

„Вълнуващо е. Той е потенциален играч, а в Манчестър Юнайтед отделяме голямо внимание за това да взимаме играчи, които имат потенциал и след това да ги тренираме под ръководството на Алекс (Фъргюсън), Мик (Фелан), Рене (Мойленстийн) и други хора. Той може да реализира този потенциал с Манчестър Юнайтед и мисля, че ще е вълнуващо. Да се надяваме да проработи”.

Гил добави също така, че Бебе няма да бъде даван под наем, а вместо това ще получи шанс да се докаже на „Олд Трафорд”.

„Той ще се присъедини и ще бъде част от първия отбор този сезон. Мисля, че той ще остане тази година. Той е момче, което трябва да научи английски и да се интегрира в Манчестър Юнайтед”.