Бърни Екълстоун потвърди появилите се слухове, че иска да купи Арсенал. Собственикът на търговските права на Формула 1 притежава състояние от 2,2 милиарда паунда и има намерение да се сдобие с клуба. Според английските медии цената на Арсенал към момента възлиза на 432 милиона паунда.

В интервю за The Times Бърни Екълстоун заяви, че е готов да чака колкото трябва, дори и година, но има намерение да приключи тази сделка.

Преди по-малко от месец се появи за първи път информацията, че милиардерът има намерение да купи отбора. Бърни Екълстоун смята да си осигури контролния пакет от акции, с което, освен във Формула 1, ще може да дърпа конците и в тима на Арсен Венгер.

„За година могат да се променят много неща, но аз съм заинтересуван от тази оферта и искам да притежавам този отбор”, заяви категорично шефът на Формула 1.

Проблемът, който възниква пред Екълстоун обаче е фактът, че бордът на директорите няма намерение да продава акциите си. От друга страна Стан Кронк, който вече притежава част от клуба, има намерение да се сдобие с по-голяма част от контролния пакет на Арсенал.