Шефилд Юнайтед загуби с 1:2 от Уигън в дербито за оцеляване от последния кръг на Висшата лига на Англия. По този начин „остриетата” изпаднаха в Чемпиъншип.Шарнер откри резултата за гостите в 14-та минута, но Стед изравни седем минути преди края на първото полувреме. В 45-та минута Джагиелка реализира дузпа и по този начин донесе скъпоценната победа за „крилцата”. През втората част МакКълък бе изгонен от гостите в 74-та минута.

Шампионът Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 от Уест Хем. Победният гол за „чуковете” отбеляза Тевес в последната минута на първото полувреме. Портсмут и Арсенал завършиха 0:0. Ливърпул и Чарлтън също си размениха по една точка, след като двубоят приключи при резултат 2:2. Холанд откри за гостите във втората минута, а Алонсо изравни в 62-та. Бент в 71-та и Кюъл в 90-та от дузпа оформиха крайния резултат в срещата.

Уотфорд и Нюкясъл завършиха 1:1. Дайър бе точен за „свраките” в 29-та минута, а Марлон Кинг в 52-та минута от наказателен удар донесе точката за „стършелите”.

Мидълзбро победи с 3:1 Фулъм. Головете за победителите вкараха Уитър и Видука на два пъти, а почетното попадение за гостите отбеляза Дейвис.