Директорът по мениджмънта в Ливърпул Иън Айър е на път да запише нова „черна“ точка пред собствениците на клуба, след като заяви, че е без значение дали Луис Суарес и Патрис Евра ще си стиснат ръцете преди неделния сблъсък срещу Манчестър Юнайтед.

Припомняме, че Айър се провини сериозно пред Джон Хенри и останалите от „Фенуей Спортс Груп“ (ФСГ) през лятото, когато не успя да привлече Клинт Демпси от Фулъм, а в същото време убеди мениджърът на тима Брендън Роджърс да даде Анди Керъл под наем в Уест Хем.

Още тогава се появиха информации, че това най-вероятно ще му коства позицията в клубната йерархия, но до рокади не се стигна. Сега обаче роденият край река Мърси бизнесмен дава поредна „заявка“ за уволнение пред ФСГ.

„Ще подходим към ръкостискането като всеки друг път, а що се отнася до случката между Луис Суарес и Евра, мисля, че е това не е най-важното“, сподели Айър. „Каквото и да се пише по медиите, никой не казвал на Суарес как да постъпи.“

„Той е зрял мъж, какъвто е и Евра, и смятам, че те двамата, както и всички останали играчи на терена , ще разберат, че този ден има съвсем друго значение от това кой чия ръка ще стисне“, добави шефът.

Очаква се преди или по време на дербито двата клуба да почетат паметта на 96-те загинали привърженици на Ливърпул при трагедията на „Хилзбъро.“