Директорът на Анжи Герман Ткаченко разкри, че Кристофър Самба е плакал при осъществяването на трансфера си в Куинс Парк Рейнджръс.

Конгоанецът се превърна в рекордната покупка на „рейнджърите“ за всички времена, след като англичаните броиха заложените като освобождаваща клауза 12,5 милиона паунда.

Първоначално всички в руския клуб били шокирани от решението на Самба, но по думите на Ткаченко се оказва, че и на футболиста не било лесно да напусне дагестанци. „В КПР той ще научи почти толкова, колкото научи в Анжи“, заяви директорът. „Според мен в КПР са си загубили ума.“

„Когато те се съгласиха да покрият освобождаващата му клауза, той се разплака. Той плака“, разкри той.

„Всички мислят, че е избягал от клуба, но това не е вярно. По никакъв начин той не ни постави под напрежение, поне докато не получихме необходимите 12,5 милиона паунда от КПР. Кристофър взе това решение, защото имаше голяма вероятност да загуби контакт с децата си. Понесохме голям удар. Той е човек, който ни обичаше всички до един. Освен това е много добър защитник. Според мен Самба е сред петимата най-добри на своя пост в Англия.“

„Ако сме успешни и се класираме за Шампионската лига догодина, няма да крия, че ще мечтая Самба още веднъж да стане футболист на Анжи“, завърши Ткаченко.