Отборът на Барнзли хвърли бомбата в петия кръг на турнира за Купата на Англия. Тимът от Чемпиъншип изхвърли от надпреварата тима на Ливърпул, побеждавайки го с 2:1 на митичния „Анфийлд”.

Това е поредният разочароващ резултат за възпитаниците на Рафаел Бенитес, пред които единстваната възможност за трофей през този сезон остава Шампионската лига.

Срещата започна с териториален натиск за домакините, въпреки че чистите голови възможности пред вратата на Барнзли липсваха. „Червените” все пак стигнаха до гол в 32-ата минута, когато точен бе холандският национал Дирк Каут. Нападателят получи пас отляво от своя сънародник Райън Бабел и с удар от около 7 метра откри резултата.

След попадението Ливърпул показа своята най-голяма слабост в последните мачове и отново не успя да отбележи втори гол, с което да предреши до голяма степен крайния изход на двубоя.

През втората част събитията на терена не се промениха оснобено. Отборът на домакините продължи да бъде по-активният на терена, но така и не успяваще да стигне до заветния втори гол в мача. Противно на логиката бойкият тим на Барнзли стигна до изравняване на резултата в 57-ата минута.

След атака по дясното крило, топката бе центрирана в наказателното поле, където Фостър надскочи двама бранители в червено и с глава забоде топката в мрежата на френския страж Итанж.

След попадението футболистите на Ливърпул упражниха хаотичен натиск, като в повечето случаи топката се центрираце силно напред, където се търсеше високият Питър Крауч.

Футболистите на Барнзли от своя страна предпочитаха да контраатакуват, като при едно от нападенията си имаха претенция за дузпа, но реферът на двубоя не посмя да посочи бялата точка. Развръзката в мача дойде в последните секунди, когато капитанът на гостите Брайън Хауърд смълча „Анфийлд” след изстрел от около 22 метра.
Така отборът на Барнзли хвърли най-голямата изненада в турнира до този момент.

В останалите маочве от днес Челси се справи безпроблемо с тима на Хъдърсфийлд побеждавайки като домакин с 3:1. Головете за сините бяха дело на Франк Лампард, който бе точен на два пъти и Соломон Калу.

Уест Бромич Албиън разби с 5:0 отбора на Ковънтри, а Кардиф Сити се справи с тима на Уулвърхемптън, побеждавайки с 2:0. По рано днес място на четвъртфиналите си осигури и отборът на Бристол Роувърс, който надделя с 1:0 над Саутхемптън.